\

Frigg spenen

Frigg fopspeentjes

Frigg speentjes zijn de nieuwe hippe fopspenen uit Denemarken!

Weleens gehoord van Frigg spenen? Deze fopspenen zijn van een vrij nieuw merk en zijn net als de spenen van het populaire merk BIBS afkomstig uit Denemarken. Frigg spenen zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende vormen en kleuren en worden gemaakt van natuurlijk rubber. Veel ouders hebben deze spenen al aangeschaft en misschien zijn deze spenen ook wel heel fijn voor jouw kindje. We vertellen je daarom in dit artikel alles over deze handige speentjes.

Naam van de godin van de aarde, vruchtbaarheid en lucht

Laten we beginnen bij de naam: in de Noorse Mythologie is Frigg namelijk de naam van de godin van de aarde, vruchtbaarheid en lucht. Een andere betekenis van de naam Frigg is ook wel ‘geliefde’ of ‘liefde’. Goed bedacht!

SHOP HIER DE Frigg Spenen

Gemaakt van natuurlijk materiaal

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten spenen te koop, dus waarom zou je voor een Frigg fopspeen kiezen? Het materiaal waarvan spenen gemaakt zijn is bij veel ouders en verzorgers vaak al doorslaggevend voor het wel of niet kopen van een bepaalde speen. Tegenwoordig kiezen steeds meer moeders en vaders het liefst voor producten van natuurlijke materialen; helemaal als het gaat om een product dat regelmatig in de mond gaat. De spenen van Frigg worden gemaakt van natuurrubber. Dit is een natuurlijk materiaal dat 100% vrij is van BPA, PVC en ftalaten. Natuurrubber is ook nog eens biologisch afbreekbaar, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is.

Supersterke spenen die gemakkelijk schoon te maken zijn

De spenen van Frigg zijn bovendien ook nog eens erg sterk en zullen niet zo snel kapotgaan als je kindje op de speen bijt. Desondanks is het wel altijd belangrijk om dit goed in de gaten te houden, zodat je zeker weet dat de speen nog volledig heel is.

Eenvoudig schoon te maken

Om de spenen schoon te maken hoef je er alleen maar kokend water overheen te gieten. Laat het speentje vervolgens goed drogen en druk het eventuele water dat nog in het speentje zit eruit. Reinig de Frigg speentjes niet in de vaatwasser of magnetron sterilisator.

Dit moet je nog meer weten over de Frigg spenen

De Frigg speen kan wat van vorm veranderen. Dat komt door de zuigkracht in combinatie met het natuurlijke materiaal; de speen vorm zich naar de mond van je kindje. Ook kan de kleur van het speentje wat verschillen. Ook dit komt door het natuurrubber.

Verkrijgbaar in verschillende designs

En nu het leukste: de schattige designs van de speentjes. Frigg spenen zijn namelijk verkrijgbaar in drie verschillende ontwerpen: Frigg Classic, Frigg Daisy en Frigg Color!

Frigg Classic

Frigg Classic spenen zien eruit als een klassieke fopspeen. De speentjes van Frigg Classic lijken van de drie soorten Frigg speentjes het meeste op de populaire spenen van het merk BIBS. Natuurlijk is het uiterlijk van het speentje niet helemaal hetzelfde. De spenen van Frigg Classic zijn in meer kleuren te koop dan de spenen van BIBS.

Frigg Color

Deze spenen hebben een combinatie van verschillende zachte kleurtjes, waardoor de speentjes er erg leuk uitzien. Welke Frigg speen is jouw favoriet?

Frigg Daisy

Kenners van de Frigg spenen zien aan het design van de Frigg Daisy direct dat het speentjes zijn van dit Deense merk. De speentjes lijken namelijk op een schattig bloemetje! Ziet er erg aandoenlijk uit als je kindje de speen in zijn of haar mond heeft.

ADVIES | Vervang de fopspeen ongeacht welk materiaal elke 6-8 weken. Zodra de speen van natuurrubber wat donkerder wordt en gaat plakken is deze aan vervanging toe. 

Spenen in de vorm van een kers

De vorm van de spenen bootsen de vorm van een tepel na, waardoor het voor je kindje net lijkt alsof hij of zij zuigt aan de tepel. Door dit na te bootsen krijgt je kindje hetzelfde fijne en vertrouwde gevoel als wanneer je je kindje de borst geeft. De Frigg spenen zijn daardoor ook heel goed te gebruiken in combinatie met het geven van borstvoeding. Er zal namelijk geen verwarring ontstaan als het geven van de speen en de borst afgewisseld wordt.

Frigg fopspenen

TIP | Gebruik een speendoekje, zodat je de speentjes minder snel kwijtraakt! Zo is het speentje en zijn knuffeltje altijd dichtbij!

Veilig in gebruik

Het design van de speentjes ziet er stuk voor stuk anders uit, maar de spenen hebben wel allemaal gemeen dat ze een naar buiten gerichte curve hebben. Hierdoor kan de speen niet tegen de huid van je kindje komen. Daarnaast hebben alle spenen luchtgaten en een ring, zodat het gebruik super veilig is.

Koop meteen meerdere Frigg speentjes voor ‘het geval dat’

Speentje kwijt? Dan weet je waarschijnlijk wel hoeveel stress dat kan opleveren! Het is daarom verstandig om als je een Frigg speen gaat aanschaffen, meteen meerdere speentjes te kopen. Je hebt dan altijd nog een back-up Frigg fopspeen liggen. Daarnaast is het belangrijk om spenen die niet gebruikt worden schoon en droog op te bergen.

Goed opbergen in de Mushi Fopspeenhouder

Vanwege het natuurrubber is het belangrijk dat je de spenen van Frigg niet in direct zonlicht of warmte liggen. Het rubber kan dan namelijk gaan verkleuren of zelfs zacht of kleverig worden. De Mushi Fopspeenhouder is bijvoorbeeld erg handig om de Frigg spenen goed in op te bergen.

Ook een schattig speendoekje erbij?

Een speendoekje kan ook goed helpen om de Frigg speen niet te verliezen. Super handig, want je hebt dan meteen het favoriete knuffeltje en de Frigg fopspeen bij elkaar. De ring aan de Frigg spenen maakt het heel eenvoudig om het speendoekje vast te maken aan de speen. Goed idee? Kijk dan meteen even bij ons aanbod met speendoekjes. We hebben heel veel leuke speendoekjes in allerlei soorten en maten. Misschien is het een goed idee om gelijk een speendoekje met een Frigg speentje mee te bestellen!

Vervang de spenen regelmatig

Of het nu gaat om een Frigg fopspeen van natuurrubber of om een speen van synthetisch materiaal: het is belangrijk om de spenen regelmatig te vervangen. Bij alle soorten spenen kan het voorkomen dat er stukjes van de speen loskomen. Dat kan bijvoorbeeld voorkomen als er regelmatig op de speen gebeten wordt. Volgens een Europese richtlijn zou je een speen elke 6-8 weken moeten vervangen. Deze richtlijn geldt ook voor de Frigg spenen. Ook als de Frigg speentjes gaan plakken en wat donkerder worden, dan zijn de spenen toe aan vervanging.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *