\

Toont alle 2 resultaten

Inkari

De producten van het merk Inkari bevatten allemaal wol van alpaca's.
Wol van Alpaca's is een van de meest exclusieve wol soorten ter wereld. Het wol van een alpaca prikt en kriebelt niet aan de huid door de pure gladde vezels en is bovendien hypoallergeen, omdat alpacawol geen lanoline bevat.

Inkari Alpaca

Het alpacawol dat door Inkari wordt gebruikt komt van alpaca's die leven in een vrije en natuurlijke leefomgeving in Peru. Lokale boeren in Peru houden alpaca's voor hun wol en dit zijn vaak hun enige inkomsten.

De knuffels van Inkari zijn dier- en ecovriendelijk, fairtrade, handgemaakt en vooral uniek.

Ontstaan van Inkari Alpaca

Daniel Meeboer en Neal Willard richten Inkari op in de winter van 2014. Na jaren reizen naar Zuid-Amerika ontmoeten ze onder andere alpaca-boeren en producenten in Peru. Bij het zien en voelen van de zachte alpaca wol waren ze vastbesloten om een deel van deze aaibaarheid mee te nemen naar Nederland.

Inkari alpaca is duurzaam en diervriendelijk

De producten zijn diervriendelijk. De alpaca's leven in grote vrijheid en worden eens per jaar geschoren. Daarbij worden ze goed verzorgt tijdens en na het scheerproces. De alpaca's zijn de enige bron van inkomsten en zijn daarom heel waardevol voor de boeren.

Alle producten worden in Peru vervaardigd. Hierdoor worden de lokale boeren in Peru volledig gesteund. Daarnaast bieden ze steun aan de non-profitorganisatie 'Creating Water Foundation' om zo een bijdrage te leveren aan de basisbehoeften van de arme in Peru.

Daarnaast is alpaca wol heel duurzaam en milieuvriendelijk. Alpacawol is vanuit de natuur in verschillende kleuren. Zo wordt industrieel verven vermeden en worden belangrijke hoeveelheden water en energie bespaard.
In vergelijk met andere dierlijke vezels hebben alpaca vezels een heel laag vetgehalte, waardoor er minder energie en chemicaliën nodig zijn om het te behandelen tijdens het wasproces.

Bekijk hier alle producten.