\

Wat moet er in de vluchttas?

Mommy bag teddy beige

Of je nou liever gaat thuis bevallen of in het ziekenhuis? De vluchttas moet hoe dan ook ingepakt worden. Een bevalling is al heftig genoeg, en je wilt niet nadenken over wat er allemaal nog mee moet. Een vluchttas die klaar staat geeft rust! Maar wat moet er allemaal in de vluchttas voor je bevalling?

Wat moet er in de vluchttas?

Een vluchttas is een tas waarin je alle spullen stopt die je nodig hebt rondom de bevalling. Denk hierbij aan kleertjes voor de baby, voor jezelf en zelfs voor je partner, verzorgingsproducten en belangrijke papieren. 

Ook als je van plan bent om thuis te bevallen is het erg prettig om een vluchttas in te pakken. Wanneer je onverwachts naar het ziekenhuis moet, kun je zo alles meenemen. 

Wanneer een vluchttas voor bevalling klaarzetten?

Het is slim om de vluchttas vanaf 37 weken klaar te hebben staan. Drie weken voor de uitgerekende datum geeft namelijk rust. Wanneer de vliezen breken, wil je hier niet meer over na denken. 

De dagelijkse spullen pak je net voor je weggaat in. Maak een lijstje voor op de tas, zodat je deze spullen niet vergeet. 

Documenten en belangrijke papieren

Wat heb je nodig aan belangrijke papieren? Een van de belangrijkste dingen om mee te nemen zijn: verzekeringspapieren, ziekhuispas en je paspoort of ID-kaart, belangrijke telefoonnummers en het geboorteplan. 

Kleding

Het is belangrijk om fijn zittende kleding mee te nemen. Ook moet je rekening houden met kleding waarin je wil bevallen. Verder heb je het volgende nodig: 2 extra tshirts, een nachthemd voor na de bevalling die knoopjes heeft aan de voorkant voor huid-op-huidcontact en eventueel borstvoeding als je die wil geven, joggingbroek, sokken, makkelijke en vooral lekker zittende kleding om in naar huis te gaan, ondergoed met ruimte voor het kraamverband, voedingsbh’s en sloffen.

Voor de baby

Neem twee setjes kleding mee voor de baby. Een setje in maat 50 en 56. Het is handig om twee zakjes te maken met complete setjes in 50 en 56. Vergeet ook niet het mutsje, een jasje of omslagdoek, het autostoeltje en een dekentje. 

Eten en drinken

Het is heel fijn om wat eten en drinken mee te nemen. Denk hierbij aan een flesje water, druivensuiker, wat snelle snacks, een fles met drinktuit zodat je kunt drinken als je ligt. 

Toilettas

Ook belangrijk om niet te vergeten in de toilettas zijn onder andere een tandenborstel, tandpasta, shampoo, douchegel, lenzenvloeistof en lenzenvloeistof, eventuele medicijnen en deodorant.

Andere producten die heel fijn zijn voor de vluchttas

Verder is het ook heel prettig om labello mee te nemen. Je krijgt van al het puffen best droge lippen. En wat ook heel fijn is om mee te nemen zijn haarelastiekes om je haar in een staart te doen, zodat je haar niet in de weg zit.
En wat kleingeld, om bijvoorbeeld gebruik te maken van een rolstoel.  

Voor je partner

En om niet te vergeten .. wat spullen voor je partner, zoals een schone onderbroek, extra sokken en een schoon tshirt. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *