\

Waarom Open-ended speelgoed kopen?

Open ended speelgoed, wat is dat? Open-ended speelgoed is speelgoed waarbij je kindje zonder regels of een echt doel kan spelen. Op deze manier kan je kindje zijn of haar fantasie de vrije loop laten en ontdekken. 

Waarom Open-ended speelgoed kopen?

Open ended speelgoed, wat is dat? Open-ended speelgoed is speelgoed waarbij je kindje zonder regels of een echt doel kan spelen. Op deze manier kan je kindje zijn of haar fantasie de vrije loop laten en ontdekken. 

Open-ended speelgoed zorgt voor uren speelplezier. Je kindje bepaalt zelf hoe hij er mee wil spelen, waar hij wil spelen en wanneer hij ermee speelt. 

Wat is open einde speelgoed?

Open einde speelgoed is speelgoed waarbij je kindje alle kanten mee op kan. Je kunt niet van te voren bepalen wat voor functie het zal hebben tijdens het spelen. Hierdoor kan je kindje er steeds op een andere manier mee spelen. Het speelgoed ziet er vaak neutral en tijdloos uit. Ook is het vaak heel duurzaam speelgoed, omdat je kindje er tijdens verschillende ontwikkelingsfases mee kan spelen. 
Er is geen goed of fout tijdens het gebruik van dit speelgoed. 

Voordelen van open ended speelgoed

Spelen met open ended speelgoed heeft meerdere voordelen voor de ontwikkeling van je kindje

  • Open ended prikkelt de fantasie

Open einde speelgoed prikkelt de fantasie. Het ene moment maak je een springparcour van de Stapelstenen en het andere moment kun je speelgoed van de zelfde kleur in de bakjes leggen. 

  • Stimuleert de creativiteit

Er zijn geen spelregels, waardoor je je kindje aanmoedigt om zijn of haar creativiteit te laten gebruiken. 

  • Duurzaam speelgoed

Open einde speelgoed wordt veelal gemaakt van natuurlijke materialen. Ook kan je kindje langer spelen met open ended speelgoed omdat je tijdens elke ontwikkelingsfase er anders mee gaat spelen. Hierdoor is het duurzamer. 

  • Goed voor de motorische ontwikkeling

Door met open einde speelgoed te spelen stimuleer je de grove en fijne motoriek en is daarmee goed voor de ontwikkeling van je kindje. Zo kun je met Stapelstein stapelen, springen, een parcours uitzetten of balanceren. 

Stapelstein

Stapelstein is een goed voorbeeld van open-ended speelgoed. De ronde stenen zijn gemaakt van stevig materiaal en motiveren om te bewegen en actief te spelen. 

De Stapelstein stenen zijn geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar. Ze zijn geschikt voor binnen, maar ook voor buiten. 

Stapelstein stenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *