\

De leukste wiegdekens en ledikantdekens

De leukste wiegdekens en ledikantdekens

Een pasgeboren baby slaapt heerlijk onder een wiegdeken in zijn bedje. Elke baby geniet van slapen onder een lekker zacht wiegdekentje. Maar welke wiegdekens zijn eigenlijk het beste?

Wat zijn de beste wiegdekens en ledikantdekens?

Je kleintje verdient het allerbeste en daarom ben je op zoek naar de beste wiegdekens en ledikantdekens! Maar het dekentje moet natuurlijk ook passen bij de stijl van de babykamer!

De wiegdekens en ledikantdekens zijn in grote lijnen in drie verschillende soorten textiel te verkrijgen.

  • Katoenen dekens
  • Wollen dekens
  • Synthestische dekens

Het maakt in principe niet uit welk materiaal je uiteindelijk kiest. Voor de gezondheid van de baby zijn alle materialen even veilig om te gebruiken. Het belangrijkste is het dekentje strak ligt, zodat je kindje goed blijft liggen en niet onder de deken terechtkomt.

Hoeveel wiegdekens of ledikantdekens heb je nodig?

Meestal gebruik je bij een wiegdeken of ledikantdeken een lakentje. Zo wordt het dekentje minder snel vies. Toch word er aangeraden om twee wiegdekens of ledikantdekens aan te schaffen. Mocht er een dekentje vies worden dan heb je altijd een schone deken in de kast liggen.

Een wieglaken of ledikantlaken is daarom handig om te gebruiken. Dit heeft als voordeel dat als je baby melk teruggeeft je alleen het lakentje hoeft te wassen. En soms kan de stof van het dekentje kriebelen. Vouw het lakentje om de wiegdeken of ledikantdeken heen en je baby heeft hier geen last van!

Waar kun je een wiegdeken nog meer voor gebruiken?

Een wiegdeken is multifunctioneel. Je kunt de wiegdekens gebruiken in de wieg, de box of in de kinderwagen.
Een kinderwagen heeft bijna dezelfde afmeting als een wieg. Dek je kleintje lekker warm in met een fijne wiegdeken en eventueel een wieglaken.

Bij Muize-pluis verkopen wij ook een aantal dekentjes met de afmeting 80 x 100 cm.
Deze afmeting wiegdekens is ideaal voor zowel de wieg als ledikant.
Hieronder vind je de dekens die je zowel voor de wieg als ledikant kunt gebruiken.

 

Winter of zomer wiegdekens/ledikantdekens

De dikte van een wiegdeken of ledikantdeken hangt af van het seizoen waarin je baby geboren wordt. Word je kindje in de zomermaanden geboren dan is het fijn om een dun dekentje aan te schaffen.

Hieronder vind je een aantal dunne dekentjes die ideaal zijn voor de zomermaanden:

Hieronder vind je wat dikkere dekentjes die ideaal zijn voor de wintermaanden:

TOG-Waarde

De afkorting TOG staat voor Thermal Overall Grade.

Een wiegdekentje met een TOG waarde van onder de 1 is geschikt voor de zomer. Een wiegdeken met een TOG waarde van meer dan 2 is juist geschikt voor de winter.

Een TOG-waarde is slechts een richtlijn. Je kunt het beste aan het nekje van de baby voelen of je kindje het warm heeft.

De ideale temperatuur in de babykamer om te slapen is tussen de 16 en 20 graden.

 

Wiegdekens met print van Quax

De wiegdeken met print is op dit moment heel populair. De zebra Quax deken heeft een all over print van zebra’s. Ook de Quax giraffe deken en Quax leeuw deken zijn enorm populair.

Een print wiegdeken (on the go XL) van Quax heeft een afmeting van 80 x 100 cm. Deze afmeting kan voor zowel de wieg als ledikant. Door te kiezen voor de on the go XL heb je lang plezier van de dekentjes van Quax.

Wiegdeken en ledikantdeken online kopen

Naast de leukste wiegdekens en ledikantdekens, verkopen wij bij Muize-pluis ook de mooiste lakens en hoeslakens om het bedje verder af te stijlen.
Bekijk de hele collectie hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *