\

Dé babynamen van 2022

Wat zijn de populairste babynamen van 2022? Ben je op zoek naar een naam voor jouw kleintje en benieuwd wat de verwachte trendy namen worden? Elk jaar doet 24baby.nl een voorspelling van de populairste babynamen. Dit  gebeurt aan de hand van een babynamentool en de 24baby-app. Lees dan gauw verder en doe inspiratie op!

Top 10 jongensnamen voor 2022

 1. Sem
 2. Liam
 3. Noah
 4. Finn
 5. Lucas
 6. James
 7. Milan
 8. Noud
 9. Daan
 10. Mees

Top 10 meisjesnamen voor 2022

 1. Mila
 2. Tess
 3. Julia
 4. Emma
 5. Nora
 6. Zoë
 7. Liv
 8. Sara
 9. Yara
 10. Sophie

Meisjes en jongens namen trends

1. Stoere en korte namen voor jongen en meisje

Je ziet steeds meer korte en stoere jongensnamen. De namen hebben één of twee lettergrepen en vaak een internationaal karakter. Zo zijn de namen Jake, Max en Mason erg populair. Eveneens zijn bij meisjes ook de korte namen geliefd. Het zijn vaak namen die aan afkorting zijn van een langere lang, zoals Saar (Sara), Juul (julia) of Noor (Nora). 

2. Scandinavische namen

Scandinavische namen worden veel gebruikt in Nederland. Namen uit Noorwegen, Finland, Zweden, Denemarken of Ijsland zijn al jarenlang populair in Nederland. 
Scandinavische namen zijn kort en stoer. Meestal bestaan ze uit één of twee lettergrepen. Denk hierbij aan namen als Olaf, Finn, Vigo, Lars, Jens en Sven. 

3. Jongensnamen met een -J

Jongens namen die beginnen met de letter J zijn ontzettend populair. Het zijn vaak de internationale namen zoals, Jack, James, Jaxon, Jake, Jax. Langzaam veroveren deze namen de lijst met populaire namen. 

4. Meisjesnamen die eindigen op een -A

Meisjes namen die eindigen op een -a zijn al wel een hele tijd populair. Dit zal in 2022 zeker niet veranderen. Denk hierbij aan namen als Sara, Eva, Emma, Anna. 

5. Betekenis van een naam

Steeds meer mensen vinden het belangrijk dat een naam een betekenis heeft.  Naast de klank en hoe de naam binnen een gezin past, is dit iets waar men vaker rekening mee gaat houden. 

Namen om in de gaten te houden in 2022

Meisjesnamen

 1. Nova
 2. Feline
 3. Luna
 4. Cato
 5. Mae
 6. Maud
 7. Elena
 8. Lou
 9. Lina
 10. Vesper

Jongensnamen

 1. Otis
 2. Boaz
 3. Morris
 4. Elias
 5. Moos
 6. Ezra
 7. Mats
 8. Julian
 9. Fedde
 10. Kai

 

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *